201407111405110694Nqz4X7jV201501101420918660GVTsybrk201412311420029600aBwtp5pG201412311420029617vRbBCKF72014071114051106642Su6ZMui201412311420029643yRL7N9wR201412311420029663s5CebsLk2014071114050801268reWKthD201407091404908744nmorCWc3201407091404910349z5KpBsTk

Välkommen till IBS Academy/ Sveriges Restaurang & Barutbildning

Nordens äldsta bartenderskola

Utbilda dig till proffessionell bartender och jobba världen runt

.

Eleverna tycker till....

Christoffer Kjellin Växfeldt

Tjenixen! Christoffer heter jag och från Arvika! Har avslutat min Bartender Management kurs på IBS i Göteborg, trodde aldrig att jag skulle kunna lära mig så mycket om ett yrke på 7 veckor!
Redan från första dagen på skolan var det fullt ös!
Anledningen till att jag valde just IBS i Göteborg var för att den verkade mest seriös av alla barutbildningar jag tittade på, jag skulle ju trots allt lära mig ett yrke. Ett beslut jag verkligen inte ångrar.

Jag skulle verkligen rekommendera denna skola för dem som vill ha en seriös utbildning. Bra lärare som besitter mycket kunskap, bra lokaler och samarbetspartners.
Jag har haft väldigt kul på den här kursen samt fått ett par nya vänner och kontakter som kan bli viktiga framöver i arbetslivet.

Så för er som inte har bestämt er för vilken utbildning ni ska gå, här har ni den! =)
Christoffer jobbar som bartender på Krögers i Kalmar där han genomförde praktiken samt även som bargeneral för Kalmar studentliv och alla deras arrangemang!

Canh Sanh Vong

När jag bestämde mig för att gå en bartender-utbildning och jobba med det inom framtiden ville jag ha en bra utbildning med bra lärare och omfattande kursinnehåll. Det var mycket google för mig även fast jag fått tips och råd från etablerade bartenders om bra bartender-akademier.
Jag ville absolut inte festa bort en utbildning eller ta en risk att hamna på en dålig skola. Så alla bartender-utbildningar utomlands sållades bort snabbt. Mest för allt som står på forum där tidigare elever skrivit om deras erfarenheter från deras studietid. En redan etablerad bartender-skola var det jag var ute efter. En som kunde lära mig yrket.

Här i Sverige finns flera skolor som varit etablerade under lång tid. Och priserna skiljer sig otroligt mycket åt. Men efter att ha kollat upp lärare och deras erfarenheter inom branschen, kom jag fram till att IBS med alla deras lärare och samarbetspartner kunde bidra med så pass mycket kunskap att jag skulle lära mig mycket.
Efter ett samtal med skolan var det helt klart att IBS bli mitt första steg till branschen. Jag skulle rekommendera skolan till alla som vill ha en seriös utbildning. Lärarna besitter rikligt med kunskap, är pedagogiska och målinriktade och vill ditt bästa.

Men för att kunna klara av intensivutbildningen krävs det att man är intresserad, ambitiös och flitig med studierna. Du får vad du betalat för bara du vill! För mig har det varit en mycket lärorik period med mycket nöje.

Maria Ronnefjord

Kikade på hemsidan och ser mycket seriös ut. Detaljrik!
Rekommenderar Bartenderutbildningen på fyra veckor. Duktiga lärare som vet vad dom pratar om. Stort sortiment av alkohol att ta del av. Jag är inte 20 längre och sugen på att partaja i Grekland. Jag vill lära mig yrket bra för att sedan byga vidare inom food/beverage.

Efter avslutad praktik på Scandic Plaza i Borås fick Maria extraarbete där. Sedan januari 2012 arbetar hon på ett kryssningsfartyg som utgår från Seattle till Karibien.

Tobias Jarnemyr

Jag valde IBS för att jag blev tipsad om skolan av en kompis. Hon hade gått utbildningen för ett par år sedan och har sedan dess jobbat i restaurangbranschen.

Jag rekommenderar skolan starkt! Ingen barutbildning kommer att göra dig till en fullfjädrad bartender direkt efter kursen, utan det kräver rutin, kunskap och flera års erfarenhet.

Detta poängterar SRB samtidigt som de ger dig en mycket bra grund att bygga vidare på! Utbildningen ger dig som sagt en mycket bra grund inför framtida jobb i baren / övriga restaurangen.

Den fokuserar inte på att du som elev ska plugga in drinkrecept, utan du lär dig istället vad du kan göra med varje dryck.

Lärarna är mycket duktiga på vad dom gör och har många år i branschen. I och med att dom själva jobbat flera år i barer ute i verkligheten kan du ställa alla frågor från varför en dryck har en speciell smak och bas till vad man gör om en kund klagar och förvänta dig ett realistiskt svar. Uppdatering: Tobias fick arbete på sin praktikplats Ambassadöri Stockholm.

Sofia Renvall

Hejsan. Sofia är mitt namn. Jag ska försöka att på några rader få ner de ja tycker om skolan och hur den har varit, vilket ja känner kan bli lite svårt för de finns mycket man vill berätta.

Jag kan börja med att säga, vill man bara lära sig några drinkar och sen ha en provsmakning kan man göra det nån annanstans. Det man lär sig här handlar om så mycket mer än bara drinkar och dess smak. Man får ta del av alkoholens historia och man får upp ögonen för en helt ny värld, barens värld. Jag har jobbat inom restaurang ca 4 år nu, lite i bar då och då men jag hade aldrig kunnat ana att det var så mycket man kunde lära sig i detta yrke.

Jag känner att jag fått kött på benen nu för att söka ett bar jobb med den kunskapen jag har fått från skolan.
Lärarna är väldigt bestämda men otroligt varma människor som finns där för ens egen skull. Elev boendet som skolan har är ett super bra alternativ om man går kursen själv.

Jag är glad att jag gick just den här skolan, den är seriös och den ger den kunskap man vill ha och behöver. Men kom ihåg man är där för att lära sig och man är där för att man vill. Jag ville lära mig baryrket och jag kan det idag, är du också sugen välj Sveriges Restaurang och basutbildning. Du kommer inte bli besviken. Sofia arbetar i baren på Ski resort i Kläppen.

Rasmus Jönsson

Hej, Rasmus heter jag och har avslutat min min utbildning bartender komplett. Jag valde den här skolan för att den har ett bra rykte som jag har hört via vänner å bekanta samt att jag läst igenom några elevtycke.
Har jobbat lite inom restaurang men aldrig i en bar, så jag kände att jag ville utvidga mina kunskaper och ha en utbildning i ryggen. Det är ett beslut som jag inte ångrar för fem öre.

Det här är en hård skola som man inte kan glida igenom men klart värd att gå om man känner att man vill lära sig mer än att kasta flaskor o blanda drinknamn.

För här lär man sig hur och varför och hur man tillverkar olika sorters sprit samt hur de dricks och vad de innehåll. Själv trodde jag inte att jag skulle lära mig så mycket på de första tre veckorna. Jag har haft väldigt kul under utbildningen och jag kommer alltid ha den med mig vart jag än går. Jag säger lycka till!
Rasmus arbetar som bartender på Experium i Lindvallen, Sälen

Lisa Dahllöf

Hejsan! Mitt namn är Lisa Dahlöf och jag läste min utbildning på Kastenhofs bartenderskola. Jag tänkte att jag efter att ha tagit studenten ville ha en snabb och enkel utbildning för att kunna komma ut i arbetslivet med en gång och arbeta med något roligt, ack så fel jag hade... Det var ingen utbildning man gjorde "bara sådär", men jag är ändå grymt glad över att jag gick utbildningen.

Jag läste bartender, flairing samt serveringsutbildningen och när jag sökte praktikplats räckte det nästan med att säga vilken skola jag gått på och dom blev genast intresserade.
Folk vet att IBS Academy är något att ha, och att eleverna är fullproppade av nyinmatad information och kunskap.

Vill man lära sig blanda en drink eller två, så kan man lika gärna åka vart som helst utomlands, men vill man komma hem från skolan med certifikat i handen och en sjukt stor lära i barkunskap samt sprithistoria och allt man kan tänkas komma på, så ska man välja Göteborgs bartenderskola.
Vill du bli något inom bartenderyrket - GÅ IBS ACADEMY. Du kommer inte ångra dig efteråt när du står med diplomet i handen.

Lisa praktiserade på O´learys Inn och blev anställd då restaurangchefen var otroligt nöjd med henne.